06. júl 2024
Facebook
streda, 03 júl 2024 22:00

Taraba: Rozhodnutie súdu je pre opozíciu a Čaputovú obrovskou porážkou, klamali celú Európu o nejakej protiústavnosti

Written by 
Rate this item
(0 votes)

3.7.2024 (SITA.sk) - Ústavný súd SR svojím stanoviskom k novele trestných kódexov rozhodol o tom, že Slovensko bude mať rovnaký štandardný trestný zákon, ako majú ostatné európske štáty.

Klamali celý národ

Na sociálnej sieti to uviedol minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS). Súčasne tvrdí, že rozhodnutie súdu je pre opozíciu a exprezidentku Zuzanu Čaputovú obrovskou porážkou. „Klamali celú Európu a klamali celý národ o nejakej protiústavnosti. Robili celé mesiace priam revolúciu v uliciach, blokovali mesiace parlament, aby sa nemohli prijímať zákony prospešné pre ľudí. Toto všetko je dôkaz, že slovenská opozícia je hysterická, plná emócií a nenávisti, ale vo svojej podstate je nekompetentná, čoho dôkazom je stredajší rozsudok,“ tvrdí Taraba.

Nebudú vedieť stráviť porážku

Podľa neho opozícia nebude vedieť „stráviť porážku v oblasti profesionality a kompetentnosti“ a na druhý deň budú robiť ďalšie kroky proti vláde Roberta Fica (Smer-SD) v Bruseli. „Zneužívanie práva a drakonické tresty bez dôrazu na nápravu škody a správania, manipulácia trestných konaní bez dôkazov založených len na výpovedi jedného kajúcnika nikdy do demokratickej a civilizovanej spoločnosti nepatrili,“ doplnil Taraba.
Časti vládnej novely Trestného zákona nie sú v súlade s Ústavou SR. Rozhodol o tom na neverejnom zasadnutí pléna Ústavný súd SR, pričom o výsledku informoval predseda súdu Ivan Fiačan. Podľa nálezu ústavného súdu sú z novely protiústavné len tri body, a to zmeny týkajúce sa prepadnutia majetku, možnosť na súde použiť aj nezákonne získaný dôkaz, ak je v prospech obvineného a právomoc ministra spravodlivosti napadnúť dohody o vine a treste až do troch rokov od ich uzavretia.


Viac k témam: bývalá prezidentka SR, Minister životného prostredia SR, Novela Trestného zákona, Predseda Ústavného súdu SR, Premiér Slovenskej republiky, Trestný zákon
Zdroj: SITA.sk - Taraba: Rozhodnutie súdu je pre opozíciu a Čaputovú obrovskou porážkou, klamali celú Európu o nejakej protiústavnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 34 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner